Resevna

Resevna je s 682 m višine najvišji vrh v okolici Šentjurja.  Ime je dobila po resju, ki tu množično zacveti spomladi in jeseni.  Resevna leži jugozahodno od mesta Šentjur.  Od središča mesta do vrha Resevne je asfaltirana cesta. Hrib je poraščen z mešanim gozdom, bogat z borovnicami, gobami in kostanji.

Na gozdni jasi tik pod vrhom Resevne stoji planinski dom, na vrhu pa razgledni stolp z vrtljivim daljnogledom. Z vrha stolpa je lep razgled v vse smeri. Na vzhodu in jugu vidimo Kozjansko hribovje, na severovzhodu Boč, Plešivec, Donačko goro, pa vse do Slemena pri Zagrebu, na jugozahodni strani so Svetina, za njo Tolsti vrh in v smeri proti Savinji in Savi vrhovi Posavskega hribovja, proti severozahodu se širi Celjska kotlina s Štorami in Celjem, vidi se do Kamniško ­Savinjskih Alp, ob lepem vremenu v tej smeri vidimo Triglav. Na severu se razteza Šentjurska dolina, v ozadju se vidi Konjiška gora, levo Paški Kozjak, za njim Plešivec (Uršlja gora), desno pa vidimo vso južno stran Pohorja z Roglo.

1 km pod vrhom je velika jasa s tabornim prostorom in parkirnimi prostori. Na robu gozda stoji spomenik iz NOB, posvečen Cvetki Jerin in Dušanu Lahu. Vsako leto marca je v spomin na tragične dogodke II. svetovne vojne tu spominska prireditev.