Natisni

Dolga gora - Šentjur

28.09.2019

Planinsko društvo Šentjur
PLANINSKO DRUŠTVO ŠENTJUR
C. Miloša Zidanška 28, 3230 Šentjur

POHOD

   DOLGA GORA -  ŠENTJUR

 Sobota, 05.10.2019

ODHOD z vlakom: Zberemo se  predvidoma ob 07:30 uri na železniški  postaji Šentjur, vozne karte kupimo pred odhodom, zato moramo biti pravočasno na postaji. Predviden odhod vlaka je ob 7.42 uri.

OPIS POTI: Izstopimo na železniški  postaji Dolga Gora.

Od tu se podamo po gozdnih in travniških poteh do ekološke kmetije Valpatič Stanka, kjer bo degustacija ekoloških namazov , možen pa bo tudi nakup le-teh.

Po kratkem postanku bomo pot nadaljevali proti Klokočovniku mimo turistične kmetije Črešnar in vinogradništva Strašek, to je po meji med šentjursko in konjiško občino. Odpiral se nam bo čudovit razgled na vse okoliške hribe in Alpe.

Naslednji postanek bo pri ekološki kmetiji Zdolšek. Tukaj se ustavimo, ogledamo staro hišo, ki je pod spomeniškim varstvom. Privoščimo si malico iz nahrbtnika, gostitelji pa nam bodo postregli še kavo.

Po postanku se odpravimo naprej proti  Zagaju, mimo Mastenovega ribnika se povzpnemo na Hotunje. Tu bomo imeli organiziran ogled hiše Blaža Kocena.

Do tu bomo prehodili 15 km, tisti ki bomo vztrajni, bomo prehodili še 3 km do Šentjurja; za ostale se bo organiziral prevoz s kombijem.

Prehrana: Na poti ni možnosti nakupa prehrane in pijače, zato si napolnite nahrbtnike.

ČAS HOJE:  približno 6-7 ur. Tura je lahka.

CENA: cca 8 €, pokriva vozno karto, degustacija vegetarijanskih namazov, 1x kavo na poti, prispevek za vstop v Kocenovo hišo.

PRIJAVE:  Prijave pričakujemo do 3. 10.- četrtek, do 20.00 ure

Prijave sprejemata:  Drago Zdolšek  031 680 365, Branko Petauer  041 646 934.

 

V primeru slabe vremenske napovedi pohod odpade (obvestimo dan pred predvidenim pohodom).

 

PLANINSKO DRUŠTVO VAM ŽELI VAREN KORAK