Natisni

Iz Štor na Resevno

10.04.2016

Na Resevni stoji planinski dom našega PD, zato jo tudi vsako leto obiščemo. Da pohodi niso preveč enolični, poskušamo poiskati vedno nove poti. In teh še nekaj časa ne bo zmanjkalo.

Pohod smo začeli na železniški postaji Štore, kjer smo našteli 17 mladih pohodnikov, 6 odraslih in 2 mentorici. Nekaj časa smo se morali skrivati pod kapucami, saj je rahlo pršilo, potem pa nam je bilo vreme vedno bolj naklonjeno. Pot nas je iz Štor vodila proti Prožinski vasi. Ali veste od kod izvirata ti dve krajevni imeni? Naši otroci so podali dve novi razlagi. Štore so dobile ime po štorastih, prožinska vas pa po prožnih ljudeh.

Iz Prožinske vasi smo se spustili do potoka. Prečkali smo ga po »kamniti brvi«. Ker smo bili dovolj tiho, smo lahko slišali petje ptičjega zbora. Tudi pomladne cvetlice so nam lepšale pot. Pod vznožjem Resevne, so nas pričakale nežno zelene bukve in bele divje češnje. Kako močni smo v rokah, smo preizkusili na kratki jeklenici. Še pol ure vzpona in že se je nad nami prikazal resevniški stolp. Bili smo utrujeni in prepoteni, zato smo šli najprej v planinski dom, po počitku pa seveda na vrh stolpa. Vračali smo se po poti mimo spomenika, nad pečino in Ferleževim mlinom, proti OŠ Hruševec.

Mentorici čestitava vsem pohodnikom za vztrajno hojo in opravljeno pot.

Čaka nas še pohod na Celjsko kočo.

SREČNO!