Natisni

Po Logarski dolini

18.09.2016

 

Avtobus nas je peljal do začetka Logarske doline, od koder smo se peš odpravili proti Domu planincev. Malo pred Domom planincev nas je ujel dež, tako da smo lahko preizkusili dežnike in pelerine. Pri domu nas je sprejela prijazna oskrbnica in nas popeljala v naše sobe. Sledilo je slastno kosilo. Ker je začelo spet močneje deževati so lahko otroci kakšno urico izkoristili za druženje v sobah. Nato pa spet na pot, saj se je za kratek čas prikazalo celo sonce. Sprehodili smo se do hotela Plesnik in si ogledali slap Palenk. Ko smo se vrnili do našega prenočišča je iz njega že dišalo po palačinkah, mi pa smo še prej pripravili dva ognja na katerih smo po večerji pekli kruhke. Pri prižiganju se je ena skupina zelo izkazala, saj ji je ogenj takoj zagorel, druga skupina pa je potrebovala še nekaj nasvetov in pomoči oskrbnice, a tudi njihov ogenj je kmalu gorel. Vse kar smo spekli, smo tudi pojedli, to je najboljši kruh kar jih je. Sledil je še kratek nočni pohod z lučkami. Mlajši pohodniki so oprezali za palčki in jih tudi kar nekaj videli, starejši pa nismo imeli take sreče. Pred spanjem smo učiteljice ocenile pospravljenost sob. Ugotovile smo, da znajo tudi fantje zelo lepo pospravljat. Nato smo polni lepih doživetij hitro zaspali.

V nedeljo zjutraj nismo potrebovali budilk. Kar hitro smo se odpravili na zajtrk. Po njem smo pospravili sobe in se poslovili od prijaznih oskrbnikov Doma planincev. Z avtobusom smo se odpeljali do parkirišča  na začetku Robanovega kota. Od tu smo se po prijetni in lahki poti sprehodili do njegovega zatrepa, kjer je Robanova planina. Pot nazaj nam je kar hitro minila in ostala nam je le še vožnja do Šentjurja. To je popestrila učiteljica Mateja z zgodbico, ki je polovico otrok zazibala v spanec. Podelili smo tudi nagrade za najlepše pospravljene sobe, kar štiri sobe so si delile prvo mesto.

Mentorice čestitamo vsem pohodnikom za vztrajno hojo in opravljeno pot. Najlepše se zahvaljujemo vsem v Domu planincev, ki so se tako lepo potrudili za naše otroke in nas, mentorice.

Pohoda se je udeležilo 35 mladih planincev OŠ Franja Malgaja in POŠ Blagovna. Spremljale smo jih 3 mentorice.

Nasvidenje v soboto, ko gremo na Resevno.

SREČNO!