POHOD NA CELJSKO KOČO IN OBISK PUSTOLOVSKEGA PARKA

22.05.2016

Tokrat smo se na pot odpravili pozneje kot običajno, saj so bili v Pustolovskem parku na Celjski koči že vsi dopoldanski termini zasedeni. V sončnem in toplem dnevu nam je kar prijalo, da je pot večkrat vodila skozi gozd. V Pečovniku smo se ustavili ob hiši v kateri je svoja zadnja leta preživela znana celjanka Alma Karlin. Predstavnica TIC-a Celje nam je predstavila njeno življenje, ogledali smo si tudi manjšo zbirko v njeni hiši. Pri skoraj 200 let stari Trobiševi bukvi smo se osvežili s svežo studenčnico, seveda pa brez malice tudi nismo mogli prehoditi cele poti. Po okrepčilu nam je preostal še zadnji vzpon. Ker je bila skupina otrok številčna, smo se za obisk Pustolovskega parka razdelil v dve skupini. Najprej so inštruktorji otroke opremili s samovarovalnimi kompleti in čeladami, nato so spoznali, kako se ti pripomočki uporabljajo in šele po opravljeni vaji so se lahko podali na najlažjo, modro progo. Na začetku so se vsem tresle noge, a ne zaradi strahu, pač pa zaradi ovire pri kateri so morali prečkati nihajoča debla. Vedno bolj spretni so bili in za nagrado so se na koncu te proge lahko spustili po jeklenici. Med tem ko se je prva skupina predajala adrenalinskim užitkom, je druga uživala na drči, kjer so se spuščali na napihljivih obročih. Nato sta se skupini zamenjali. Čas nam je zelo hitro minil in kar močno smo morali pohiteti, da nas starši v dolini niso predolgo čakali.

Mentorice čestitamo vsem pohodnikom za vztrajno hojo in pogum, ki so ga pokazali v Pustolovskem parku.

Pohoda se je udeležilo 31 mladih planincev OŠ Franja Malgaja in POŠ Blagovna ter 8 staršev.

Želimo vam uspešen zaključek šolskega leta, brezskrbne počitnice, v jeseni, ko se zopet vidimo, pa veliko energije za nove podvige.

SREČNO!