Natisni

Viševnik

30.06.2014


organizira izlet

na Viševnik

V SOBOTO, 12. julija 2014


ODHOD: Ob 6.00, uri z avtobusne postaje Šentjur.Prevoz z avtobusom. 

OPIS POTINa koncu parkirišča na Rudnem polju (Pokljuka) se v desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Usmerimo se na to cesto, ki se rahlo vzpenja in nas po desetih minutah pripelje do smučišča. 
Na drugi strani smučišča, ob vlečnici bomo opazili markirano peš pot, ki se s ceste nadaljuje v desno. Usmerimo se na omenjeno pot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje. 
Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno po široki planinski poti, ki se naprej vzpne skozi pas rušja. Rušje kmalu zapustimo in pot nas pripelje na razmeroma strma travnata pobočja, čez katera se nato vzpnemo na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje kamnitega pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh.

HRANA: Iz nahrbtnika ter zadostna količina vode

ČAS HOJE: Približno 5 - 6 ur.

OPREMA: Primerna vremenu. Dobri planinski čevlji, zaščita proti dežju ali soncu.Pohodne palice


STROŠKI IZLETA: od 15 -20€ odvisno od števila prijavljenih

PRIJAVE:Peter Jevšnik 0471 727 363 Branko Petauer: 041 646 - 934

Najkasneje do četrtka 10 julila 2014.

 

 VAREN KORAK  VAM ŽELI
PLANINSKO DRUŠTVO ŠENTJUR